Silikonski pribor Multi Tool


Silikonski pribor Multi Tool

1 kos

Priročno multifunkcionalno orodje za: obdelovanje in odstranjevanje tesnilne mase kot npr. akrilne tesnilne mase ali silikonske tesnilne mase. Integriran nož je zelo uporaben pri odpiranju kartuše in rezanju nastavka na želeno širino.

Področje uporabe
Primerno za vse vrste tesnilnih mas (kot npr. silikonske tesnilne mase, akrilne tesnilne mase, Poly Max®, Bison Universal).

Lastnosti

Silicone multi tool združuje 3 funkcije v enem orodju:

• Za odpiranje kartuš in rezanje nastavka na želeno širino s pomočjo integriranega noža

• Za obdelovanje in odstranjevanje ostankov tesnilne mase s pomočjo strani v obliki žličke

• Za odstranjevanje suhe tesnilne mase s pomočjo strani v obliki kavlja

Navodila za uporabo

Priprava

Za vašo varnost: Silicone Multi Tool je opremljen z ostrim rezilom. Preprečite stik s prsti ipd.

Uporaba

Navodila za uporabo:
Odpiranje kartuše / prerez šobe.Odpiranje kartuše: postavite Multi Tool naravnost na vrh kartuše (plastična šoba z vijačnim navojem). Odstranite šobo na kartuši pod pravim kotom z uporabo vgrajenega rezila. Rezanje oz. Prerez plastičnega nastavka za kartušo: odrežite vrh nastavka v poševni poziciji na želeni premer, prav tako z uporabo vgrajenega rezila. 

Oblikovanje in odstranjevanje odvečne tesnilne mase. Po nanosu tesnilne mase jo navlažite z milnico. Prav tako z milnico navlažite del pripomočka Multi-Tool (del v obliki žličke). Postavite ga pred tesnilno maso in odstranite odvečno tesnilno maso z enim gladkim gibom.  Odvečna tesnilna masa bo ujeta v žličko. Postavite Multi Tool na spoj pod pravim kotom za ožji spoj. Za širši spoj nagnite Multi Tool bolj proti spoju. Oblikujte kakršnekoli nepravilnosti s pomočjo mokrega prsta.

Odstranjevanje posušene oz. utrjene tesnilne mase: Postavite Multi Tool (del, ki je oblikovan v obliki kavlja) v posušeno tesnilno maso in nežno povlecite. Koničasti del uporabite v točkah, ki jih je težko doseči (npr. v kotih).
Bodite pozorni: Vedno sledite navodilom posamezne tesnilne mase.