Bison silikonska tesnilna masa Universal


Silicone_Universal_Transparent_280_ml_cartridge6303269_BS_Silicone_Universal_White_280_ml_cartridge

Bison silikonska tesnilna masa Universal

Kartuša 280 ml, bele barve
Kartuša 280 ml, brezbarvna

Visokokakovostna, univerzalna, trajno elastična, vodoodporna tesnilna masa  ocetne kisline. Lahko se jo uporablja v notranjih in zunanjih prostorih. Odporno na vse vremenske razmere in UV.

 

Področje uporabe
Za tesnjenje spojev, vrzeli in razpok pri vseh vrstah aplikacij. Primerno za tesnjenje sanitarnih in gradbenih aplikacijah, npr. znotraj doma, pri steklenih konstrukcijah,  pri postavitvi izložb oz. vitrin, za avto, počitniško prikolico in plovilo. Primerno tudi za lepljenje in tesnjenje prozornega stekla, vitrin in razstavnih polic. Omogoča oprijem na skoraj vse materiale. Ni primerno za bitumen, polietilen, polipropilen, P.T.F.E. In akvarije.

Lastnosti

• Odporna na (morsko) vodo
• Trajno elastična
• Odporna na vse vremenske razmere in UV
• Odporna na plesen
• Odličen oprijem na vse podlage
• Odporna na kemikalije
• Barvno obstojna
• Enostavna za uporabo in nanos
• Odporna na temperature od -50°C do +120°C

Navodila za uporabo

Priprava

Delovni pogoji: Uporabljajte samo pri temperaturah med +5°C in +40°C.
Priprava površine: Za dober rezultat, prekrijte robove spoja z maskirnim trakom. Da preprečite tri-stransko lepljenje in da zagotovite ustrezno globino spoja, napolnite spoje s penastim profilom za rege ali PE folijo.
Pripomočki: Uporabite pištolo za kartuše.

Aplikacija

Pokrivnost: 1 kartuša za približno 8m, velikost spoja 6×6 mm.
Ravnanje z embalažo: Uporabite pištolo za kartuše. Odprite kartušo tako, da odrežete (šobo) plastični del nad navojem. Nato pritrdite plastični nastavek na kartušo in ga prerežite poševno na želeno velikost oz. širino.
Navodila za uporabo: Širina spoja mora biti med 6mm in 20mm. Globina spoja je odvisna od širine spoja. Do 12mm širine spoja naj bo globina spoja 6mm. Nad tem naj bo globina spoja polovica širine spoja. Napolnite spojenakomerno s silikonsko tesnilno maso in ga oblikujte v roku 10 min s pomočjo navlaženega noža za kit. Po tem, ko je tesnilna masa oblikovana nemudoma odstranite maskirni trak. Površinski film se bo pojavil po približno 15 minutah.
Madeži/ostanki: Sveže madeže nemudoma odstranite s pomočjo belega alkohola. Posušeno tesnilno maso lahko odstranite samo mehansko.
Bodite pozorni: Silikonske tesnilne mase se posušijo s pomočjo vlage v zraku. Zato je kontakt z zračno vlago ključen v času, ko se tesnilna masa suši. Vedno se tudi prepričajte, da je spoj širok vsaj 6mm.

Čas sušenja

Za natančnejše informacije o času sušenja nas kontaktirajte.