Bison silikonska tesnilna masa Sanitary


Silicone_Sanitary_bijeli_280mlSilicone Sanitary Transparent 280 ml

Bison silikonska tesnilna masa Sanitary

Kartuša 280 ml, bele barve
Kartuša 280 ml, brezbarvna

Trajno elastična, vodoodporna silikonska tesnilna masa bazirana na osnovi ocetne kisline, posebej za uporabo v sanitarnih prostorih. Odporna na plesen in zelo hitra, npr, tuš se lahko uporablja že po 2 urah*.

Področje uporabe
Za tesnjenje spojev, vrzeli in razpok med stenskimi ploščicami in kopalno kadjo, tuš kabino, umivalnikom in pultom v sanitarnih prostorih kot npr. kopalnici, toaletnih prostorih ali kuhinji. Še posebej primerno za opravila oz. tesnjenje pri sanitarnih in keramičnih aplikacijah kot npr. spojih med stenskimi ploščicami in kopalno kadjo, tuš kabino,  umivalnikom,  pultom in med zidovi obloženimi s ploščicami. Odlično za uporabo tudi na akrilnih kopalnih kadeh, plastičnih tuš kabinah in zidovi. Lepi na prozorno steklo, keramiko, glazirane ploščice, emajl, kovine, les in številne umetne materiale. Ne omogoča oprijema na bitumen, polietilen, polipropilen, in P.T.F.E. Ni primerno za akvarije.

Lastnosti

• Odporna na plesen
• Zelo hitra
• Trajno elastična
• Odporna na vse vremenske razmere in UV
• Odporna na (morsko) vodo
• Odporna na temperature od -50°C do +120°C
• Odporna na kemikalije
• Enostavna za uporabo in nanos
• Odličen oprijem, brez potrebe po osnovnem premazu
• Barvno obstojna
• Ni primerna za barvanje

Navodila za uporabo

Priprava

Delovni pogoji: Uporabljajte samo pri temperaturah med +5°C in +40°C.
Priprava površine: Za dober rezultat, prekrijte robove spoja z maskirnim trakom. Da preprečite tri-stransko lepljenje in da zagotovite ustrezno globino spoja, napolnite spoje s penastim profilom za rege ali PE folijo.
Pripomočki: Uporabite pištolo za kartuše.

Aplikacija

Pokrivnost: 1 kartuša za približno 8m, velikost spoja 6×6 mm.
Ravnanje z embalažo: Uporabite pištolo za kartuše. Odprite kartušo tako, da odrežete (šobo) plastični del nad navojem. Nato pritrdite plastični nastavek na kartušo in ga prerežite poševno na želeno velikost oz. širino.
Navodila za uporabo: Širina spoja mora biti med 6mm in 20mm. Globina spoja je odvisna od širine spoja. Do 12mm širine spoja naj bo globina spoja 6mm. Nad tem naj bo globina spoja polovica širine spoja. Napolnite spojenakomerno s silikonsko tesnilno maso in ga oblikujte v roku 10 min s pomočjo navlaženega noža za kit. P otem ko je tesnilna massa oblikovana nemudoma odstranite maskirni trak. Površinski film se bo pojavil po približno 15 minutah.
Madeži/ostanki: Sveže madeže nemudoma odstranite s pomočjo belega alkohola. Posušeno tesnilno maso lahko odstranite samo mehansko.
Bodite pozorni: Silikonske tesnilne mase se posušijo s pomočjo vlage v zraku. Zato je kontakt z zračno vlago ključen v času, ko se tesnilna masa suši. Vedno se tudi prepričajte, da je spoj širok vsaj 6mm.

Čas sušenja

Za natančnejše informacije o času sušenja nas kontaktirajte.