Vzdrževanje in rokovanje z izdelki Bison pri nizkih temperaturah

ZMRZAL!

Pojav zmrzali ima tudi pomembne posledice na to, kako vzdrževati in uporabljati izdelke Bison! Zaradi nizkih temperatur, se lahko zgodi, da lepila in tesnilne mase zmrznejo. Z namenon, da bi ustrezno zaščitili kvaliteto vaših izdelkov, smo vam pripravili nekaj uporabnih nasvetov!

Informacije o tem, pri kakšni temperaturi je najbolj primerno uporabljati izdelke Bison, lahko najdete na tej spletni strani pod predstavitvijo posameznega izdelka.

Vzdrževanje in rokovanje z izdelki Bison:

  • Vsa lepila na vodni osnovi (npr. lepila za les, akrilne tesnilne mase, ipd.) je potrebno shranjevati pri temperaturi, ki znaša vsaj 5°C ali več. V kolikor lepila zmrznejo potem niso več uporabna. Specifične značilnosti izdelkov Bison lahko najdete na tej spletni strani pod predstavitvijo posameznega izdelka.
  • Pri poliuretanskih lepilih prav tako velja, da morate lepila hraniti pri temperaturi 5°C ali več, v kolikor želite ohraniti dobro kvaliteto. V kolikor lepilo hranite pod hladnejšimi pogoji, morate omogočiti lepilu, da doseže sobno temperaturo. Ne poskušajte na silo segrevati lepila, saj v tem primeru tvegate, da postane lepilo neuporabno.
  • Lepila na osnovi topil, kot npr. Bison kit®, Bison tix®, Bison kit® transparent, Bison Montagekit Original ipd. hranite pri temperaturi, ki znaša vsaj 5°C ali več. V kolikor lepilo hranite pod hladnejšimi pogoji. morate omogočiti lepilu, da najprej postopoma doseže sobno temperaturo. Ne poskušajte ga na silo segrevati, saj v tem primeru tvegate, da le-to postane neuporabno. Vedno se predhodno prepričajte, če je lepilo na bazi topil.
  • PVC lepila moramo hraniti pri temperaturi 5°C ali več. V kolikor lepilo zmrzne, mu postopoma omogočite, da doseže sobno temperaturo in ga nato dobro premešajte. Ne poskušajte na silo segrevati lepila, saj v tem primeru tvegate, da le-to postane neuporabno.
  • Poly Max® izdelke hranite pri temperaturi 5°C ali več, če želite ohraniti dobro kvaliteto. V kolikor lepilo hranite pod hladnejšimi pogoji, mu omogočite, da postopoma doseže sobno temperaturo. Ne poskušajte na silo segrevati lepila, saj v tem primeru tvegate, da le-to postane neuporabno.
  • Akrilne tesnilne mase lahko zmrznejo, zato jih je potrebno hraniti pri temperaturi, ki dosega vsaj 5°C. V kolikor tesnilna masa zmrzne, ji postopoma omogočite, da doseže sobno temperaturo. Tesnilne mase ne poskušajte na silo segrevati, saj v tem primeru tvegate, da le-ta postane neuporabna.
  • Silikonske tesnilne mase je potrebno hraniti pri temperaturi 5°C ali več. V kolikor tesnilno maso hranite pod hladnejšimi pogoji, ji morate omogočiti, da postopoma doseže sobno temperaturo. Tesnilne mase ne poskušajte na silo segrevati, saj v tem primeru tvegate, da le-ta postane neuporabna.
  • Vsa lepila v aerosol razpršilih je potrebno hraniti pri temperaturi 5°C ali več. V kolikor se aerosol razpršilo hrani pri temperaturi nižji od 5°C, v tem primeru lepilu postopoma omogočite, da doseže sobno temperaturo. Aerosol razpršila ne poskušajte na silo segrevati, saj v tem primeru tvegate, da le-to postane neuporabno.